Om os

“Gårdsangerne fra Thy” fik sin start i 1998, hvor Anne og Per med deres børn var på musikhøjskole. Før det havde der ikke lydt ret meget “gårdsangermusik” i hjemmet, men højskoleopholdet gav mod på mere. Idéen blev forelagt for Musikvenner – den ene idé tog den anden og så var Gårdsangerne fra Thy en realitet. Flere af gruppens medlemmer har været med i alle årene. Alderen i skrivende stund strækker sig fra 55 år til 76 år, så ingen skal længere “spørge om lov” når vi skal på farten.
Gårdsangere fra Thy er kendt for at levere god stemning og underholdning.

Mange husker stadig “Du lille svale”, der huserede 11 uger på DR Dansktoppen og naturligvis også på lokalradioernes musiklister landet over, og sidst var det “Fuglene letter mod vinden” der kunne høres på de lokale dansktoplister, og alle steder med topplaceringer.
Gruppen udgav i 2000 “Muntre Musikanter”, i 2004 “Duet i baggården” og i 2010 ” Gårdsang – så det swinger” og i 2013 ”Musikalske Perler”

Gårdsangernes tekster og musik, har rødder tilbage til de gårdsangere, der gik fra gård til gård og i de større byer fra baggård til baggård. Ikke alle gårdmusikanter blev taget lige pænt imod – men det gælder heldigvis ikke os.
Vi vælger tekster der fortæller en historie om livet med kærlighed, savn, håb, tro og død.
Gårdsangerne fra Thy har naturligvis i alle årene stille og roligt udvidet repertoiret. Samtidig har vi været så tro som mulig til den gamle gårdsangerkultur, der jo har sin begyndelse tilbage i trediverne.

Gruppen spiller på mange forskellige instrumenter som kazoo, murerbaljebas, vaskebræt, harmonika, guitar, violin, bas, savblad, kaffekande og banjo m.m – så der er noget for både øjet og øret, der giver glæde i humøret.

Gruppen består af:


Freddy Iversen
Guitar

Theodor Dige
Sang og Harmonika

Mogens Lindemann-Larsen
Vaskebræt

Salmon Fink
Bas

Jørgen Thomsen
Violin

Jørgen Alstrup
Banjo, mandolin og harmonika

Bjarne Madsen
Sang

Vagn Søndergård
Sang, kaffekande, kazoo og murerbaljebas

Jytte Madsen
Kazoo, kaffekande og sang

Per Alstrup
Harmonika, sav og lydmand

Anne Alstrup
Guitar og sang

Der er lukket for kommentarer.